به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان ایلام؛ دکتر صادق علیمرادی ضمن تبریک ایام الله دهه فجر پیروزی انقلاب اسلامی، گزارشی از بخش های مختلف حوزه عملکردی خود ارائه نمود و به بررسی چالشها و مسائل بخش آب استان پرداخت.
سرپرست آب منطقه ای استان ضمن ارائه خلاصه ای از وضعیت منابع آب استان، گفت: میانگین بارش در استان 425 میلی متر است که از میانگین کشوری بالاتر بوده ولی به دلیل شرایط توپوگرافی، استان کم آبی هستیم .
وی افزود: به دلیل کوهستانی بودن استان، پتانسیل آب خوان آبرفتی استان کم است چراکه آب های سطحی از استان خارج می شود.سرپرست آب منطقه ای استان در خصوص وضعیت سدهای استان اظهار داشت: در حال حاضر 5 سد سیمره، دویرج، ایلام، گلال و کنگیر به جهت مهار سیلاب ها در سطح استان ایجاد شده و سدهای میمه، سیکان، گدارخوش و چناره در حال احداث داریم.
وی تصریح کرد: سدهایی که در دست مطالعه داریم که با احداث آنها، حجم زیادی از سیلابهای استان مهار می شود.
دکتر علیمرادی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: پراکندگی زمانی بارش در مقاطعی برای استان مشکلاتی ایجاد می کند به طوری که سال گذشته خشکترین استان کشور از لحاظ بارش ها بودیم ولی بحمدالله امسال میزان بارش ها خوب بوده است اما به دلیل خشکسالی سال گذشته، عمده بارشها در سال جاری، جذب خاک شده و اوضاع سدهای استان علیرغم حجم بالای بارشها، مناسب نیست.سرپرست آب منطقه ای استان خاطرنشان ساخت: مخازن سدهای ایلام، گلال و کنگیر زیر 40 درصد پرشدگی دارند که به عنوان مثال سد ایلام از 61 میلیون مترمکعب ظرفیت آن، حدود 22 میلیون مترمکعب پر می باشد که حدود 37 درصد مخزن سد محسوب می شود که می طلبد هم استانی های گرامی با مدیریت مصرف آب، زمینه عبور از شرایط خشکسالی و بحران آب را فراهم آورند.وی در پایان سخنانش ضمن تشکر و قدردانی از همکاری و همراهی رسانه های استان با تاکید بر اینکه از ظرفیت رسانه ها به خوبی بهره مند شده ایم به گونه ای که هم در فضای مجازی و هم شبکه استانی صدا و سیما، اطلاع رسانی ها به موقع انجام می پذیرد، تاکید کرد: در زمینه فرهنگ سازی اقداماتی نظیر طرح سواد آبی یا داناب با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان انجام داده ایم که امیدواریم با اثر بخشی آموزشی این طرح در بین دانش آموزان بتوانیم در انتقال مفاهیم مدیریت مصرف آب گام های درستی برداشته باشیم.در ادامه این نشست .
حجت الاسلام کریمی تبار با تاکید بر اینکه فرهنگ صرفه جویی مورد توجه قرار نمی گیرد، ادامه داد : به دلیل دسترسی آسان به آب، مدیریت مصرف رعایت نمی شود.
وی افزود: با توجه به کاهش بارندگی ها در استان، هدر رفت آب استان به نسبت بارندگی ها خیلی بیشتر است که نیازمند مدیریت جدی منابع در این زمینه هستیم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام با تاکید بر اینکه در بحث انشعابات غیرمجاز باید با جدیت ورود کرد، در خصوص احیای قنات های شهر ایلام، عنوان نمود: اگر احیای قنات های شهر ایلام مورد توجه قرار گیرد، می تواند بسیاری از مشکلات شهر ایلام را مرتفع نماید.
حجت الاسلام کریمی تبار با تاکید بر اینکه مدیران استان باید اهل چانه زدن برای جذب اعتبارات از مرکز باشند و از تجربه صاحبنظران در این زمینه بهره مند شوند، تصریح کرد: پیشگیری بهتر از درمان در زمان بحران است که امروز به برکت وجود اربعین، مسئولین کشوری هرگونه آمادگی ای برای کمک به استان دارند و ما باید با اعلام برنامه هایمان، اعتبارات را به استان سرازیر کنیم.
. حجت الاسلام کریمی تبار در پایان با مثبت ارزیابی کردن فعالیت ها و اقدامات آب منطقه ای استان خاطرنشان ساخت: با داشتن برنامه، می توان افق های روشنی برای استان متصور شد.